Industriële keukens met bijzondere sfeer

Voor creativiteit en zelfexpressie is in de industriële keukens van DB KeukenGroep volop ruimte. Deze moderne keukens kenmerken zich door:

  • stoer materiaalgebruik zoals beton
  • industriële kleuren zoals donkere tinten, zwart en grijs
  • combinaties van verschillende materiaalsoorten zoals metaal, hout en steen
  • opvallende details

Met al onze mogelijkheden zult u uw persoonlijkheid compleet kwijt kunnen in onze industriële keukens. Bewonder ons complete aanbod.

Bekijk al onze keukens

Past een industriële keuken in mijn woning?

Valt u voor het industriële? Laat u niet belemmeren door de stijl van uw woning. Een industriële keuken past eigenlijk altijd in elk huis. Van boerderij tot luxe penthouse.

U kunt met industriële keukens net zo ver gaan als u zelf wilt. Ook de beschikbare ruimte vormt geen enkel probleem. Net zo goed als dat u bij ons groots opgezette industriële keukens vindt, bieden we u ook ruime keus in kleine industriële keukens.
Onze adviseurs kunnen u uitstekend helpen bij het samenstellen van uw industriële keuken.

Dankzij hun jarenlange ervaring weten zij meestal wel van iedere keuken een droomkeuken te maken. Mocht u aan het einde van het vrijblijvend adviesgesprek nog twijfelen? Dan slapen we er gewoon een nachtje over. Geen probleem.

Industriële keuken in hoekopstelling, met NEFF apparatuur
Industriële keuken met ijzeren wandrekken en betonnen aanrechtblad
Industriële keuken met zwart factory glas en steenbehang

Industriële keukens in elke prijsklasse

Onze collectie biedt verschillende merken industriële keukens. Bent u geïnteresseerd in no-nonsens ontwerpen van onze DBselect keukens?

U vindt stoer robuuste opstellingen voor uitgekiende prijzen. Luxe industriële keukens vindt u in onze Excellentic collectie. Voor industriële keukens op maat biedt ons merk Residentic unieke mogelijkheden. Onze Old Wood keukens zijn er ook met industriële sfeer. En onze showroom in Haarlem toont fraaie SieMatic keukens geïnspireerd door het industriële. Ook iets weten over showroomkeukens? Outletkeukens met een industriële smaak zijn er te vinden in onze opruiming.

Onze keukenmerken bieden voor iedere keukenkoper iets wils. U leest er meer over op onze merkenpagina.

Industriële keuken van hout met fornuis en betonnen aanrechtblad

Industrieel design vertaald in doordachte ontwerpen

Van industriële keukens moet zeker gezegd worden dat design er een bijzondere plaats inneemt. Onze ontwerpers hebben industrieel design vertaald in comfortabele ontwerpen, die u alle ruimte bieden om er een persoonlijke keuken van te maken.

Alle ontwerpen zijn ruimtelijk opgezet en vinden hun oorsprong in het industriële. Open regalen die lijken te zweven in staalvormige kaders bijvoorbeeld, de wanden in donkere kleuren gestukt, een betonnen werkblad, bijzonder zware handgrepen van staal en zo hoog mogelijke plafonds, onze industriële keukens zijn super eigenzinnig.

Een bezoek aan onze showroom zal u aangenaam verrassen over hoe wij industrieel design doorvoeren naar persoonlijke keukens.

Industriële keuken met ijzeren wandrekken en houten legplanken

De beste industriële keukens

Zeker weten dat u onze industriële keukens voor de scherpst mogelijke prijs kunt verkrijgen. DB KeukenGroep is een landelijke keukenspecialist met meerdere vestigingen. Voor al deze vestigingen kopen wij keukens gezamenlijk in, zodat we de laagst mogelijk prijs en de beste service kunnen bedingen. Koopt u een van onze industriële keukens, dan profiteert u hier zeker van.

Vanaf het begin van uw aankoop tot en met onze jarenlange nazorg hoeft u zich geen zorgen te maken. Binnen ons familiebedrijf zijn de lijntjes kort en de motivatie om goed werk te leveren is hoog. Afspraak is afspraak en alles voor de klant! Onze service-afdeling is goed georganiseerd en bestaat uit eigen vakmensen. Wij besteden niets uit! Het is onze keukenmonteurs er nauw aangelegen om u een perfect gemonteerde keuken aan te bieden. Op onze montage ontvangt u tien jaar garantie, een uniek aanbod in keukenland.

Alles bij elkaar genoeg redenen om de allerhoogste klantwaardering in de wacht te slepen. U leest meer over onze hoge klantwaardering in onze klantervaringen of op de onafhankelijke reviewsite Qasa.nl.

Industriële houten keuken in hoekopstelling, compleet met NEFF apparatuur
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a data-id="6988" href="/showrooms/arma-keukens-nunspeet" title="Arma Keukens Nunspeet">Arma</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
12169,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Industriéle keuken in parallel opstelling
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a data-id="7192" href="/showrooms/adee-keukens-rijssen" title="Adee Keukens Rijssen">Adee</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
12550,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Industriële houten keuken in hoekopstelling
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a data-udi="umb://document/25ac64d2423b4343a4cc6bc845cebd35" href="/showrooms/avanti-keukens-kesteren" title="Avanti Keukens Kesteren">Avanti</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
16003,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Kookeiland
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a data-id="7194" href="/showrooms/keur-keukens-haarlem" title="Keur Keukens Haarlem">Keur</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
14952,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Industriële houten keuken in hoekopstelling
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a data-udi="umb://document/6a4d6aafbd0f44e29707d4d0b7db6921" href="/showrooms/pelma-keukens-goes" title="Pelma Keukens Goes">Pelma</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
19859,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken
Landelijke keuken met eiland en kastenwand. In industriële stijl en voorzien van luxe apparatuur.
<ul class="list list--plus"> <li>Te koop in al onze <a data-id="6986" href="/showrooms" title="Showrooms">showrooms</a></li> <li>Showmodel te bezichtigen bij <a data-id="6988" href="/showrooms/arma-keukens-nunspeet" title="Arma Keukens Nunspeet">Arma</a></li> <li>Montage door héél Nederland</li> <li>10 jaar garantie op montage</li> </ul> <p> </p>
28145,- (In getoonde opstelling) Bekijk keuken

Hoe maak ik een industriële keuken?

Het mooie aan industriële keukens is, dat er niks moet. Alles mag! Zo hebt u bij ons talloze mogelijkheden om deze bijzondere moderne keukens vorm te geven.

Ook met de afwerking kunt u uw industriële smaak tot in de puntjes doorvoeren. Prachtig robuust zou bijvoorbeeld zijn een zichtbare afvoerbuis van de afzuigkap. Onze verkopers hebben leuke ideeën om dit op een creatieve manier te realiseren, met een knipoog naar oude buizenplafonds in fabrieken.

Echt industrieel is ook de keuken met metalen accenten. Onze authentieke stalen handgrepen (te herkennen aan zichtbare lasnaden) staan schitterend in stoere keukens. En niet te vergeten natuurlijk de tafel met stalen tafelpoten. Zelfs werkbladen en fronten kunt u uit laten voeren in metaal-imitaties, van koper, goud en staal-look tot aan verroest staal in bruin- en blauwtinten.

Vaak wordt dit gecombineerd met zwarte apparatuur en zwarte details zoals een kraan en spoelbak. Ook rvs apparatuur past goed in de industriële keukens. Het is maar net of u met zwart richting stoer en robuust wilt gaan, of met rvs naar de design kant. U kunt uw complete keukenruimte in industriële stijl uitvoeren. We helpen u graag aan tips over bijpassende kleuren, wandafwerking en accessoires.

Tot imitatie-fabrieksmuren toe…

Roodbruine baksteenmuren vormen van oudsher het decor van fabriekspanden en oude gebouwen. Onze verkopers adviseren u graag over hoe u uw keuken inpast in een  stedelijk decor.

Zo’n aanblik kunt u tot stand brengen met bijvoorbeeld een behang met steenmotief. Of fotobehang met een foto van stenen of betonnen muren. Niets is te gek en wij denken graag mee in de mogelijkheden die er zijn.

In onze showroom zult u alle inspiratie opdoen om uw industriële keuken compleet naar wens in te richten. Niet alleen vindt u hier inspiratie en over keukenstijlen, maar ook informatie over ergonomie in de keuken. Zoals de ideale hoogte van uw keukenblad.

Erg belangrijk om duurzaam plezier te hebben van uw keuken!

Industrieel kookeiland met kastenwand en steenbehang

Welke witte industriële keukens zijn er

Witte keukens zijn nog altijd populair, en het kan natuurlijk zijn dat u ook weer met een nieuwe keuken geen afstand kunt doen van deze tint.

Geen probleem, er zijn talloze manieren om een witte industriële keuken samen te stellen. Ga voor witte fronten gefineerd in mat, of ruw eiken met noesten voor een wat stoerder effect. Combineer dit met grijze betonstuc wanden, een betonnen aanrechtblad in cementgrijs met 80 mm dikke rand, zwarte apparatuur en zwart stalen handgrepen. Kiest u dan nog om te werken met koper en rvs, dan is het design compleet. Er zijn kookplaten met koperkleurige gaspitten, er zijn rvs kleurige plinten. Kies fabriekslampen boven het aanrecht, het liefst van metaal en een tikkeltje verroest.

Uw industriële keuken in wit zal er schitterend mee worden!

Industriële keuken met eiland en rechte keuken met hoge kasten
Industriële houten hoekkeuken met ijzeren wandrekken en NEFF apparatuur

Uitgebreide collectie tegels

U wilt uw industriële keuken graag compleet hebben. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment tegels aan voor vloer en wand. Voor elke stijl keuken kunt u kiezen uit een brede reeks tegels. Ook voor industriële keukens hebben we leuke ideeën. Tipje van de sluier: patchwork tegels doen het leuk in industriële keukens. Ze vormen een mooi contrast met strak vormgegeven keukens.

Warm koper in modern industriële keukens

Koper werd en wordt op grote schaal in de industrie gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan koperen waterleidingen en ketels in fabrieken. Koper is dan ook een herkenbaar onderdeel van industriële keukens. Bovendien heeft koper een warme uitstraling, waardoor het zich goed laat toepassen als tegenhanger van metaal en stalen elementen.

Onze keukens kunnen uitgevoerd worden met keukenfronten in koper-, brons- en goudkleuren. Ook handgrepen en kranen zijn er in de edelmetaaltinten. In de showroom praten we u graag bij hoe u koper op een elegante manier verwerkt in uw industriële keukens.

We hebben ook genoeg ideeën over het gebruik van accessoires zoals koperen lampen.

Industrieel keukenstijl met design keukenkraan

Maatwerk industriële keukens

Natuurlijk zit u niet vast aan industriële keukens uit onze reguliere collectie. Net zoals u het ontwerp van uw industriële keuken zoveel als mogelijk persoonlijk vorm geeft, hebt u misschien ook wel aanvullende, maatwerkwensen.

Binnen onze collectie Residentic keukens is dit mogelijk. Groots opgezette industriële keukens geeft u een warm karakter met houten fronten en aanrechtbladen in tientallen kleuren. U kunt bijvoorbeeld ook extra werk- en opbergruimte inpassen in een van onze Residentic keukens, industrieel door hun kleurencombinatie en gietijzeren handgrepen.

Onze opstellingen zijn aan te passen naar elke maatvoering.

Industriële keukenstijl, bestaande uit rechte keuken met kastenwand
Industriële keuken met handgreep van gietijzer
Keuken in industriële stijl met betonnen aanrechtblad en houten fronten

Keuken renoveren tot industriële keuken

U wilt een keuken met een andere uitstraling, maar u hebt uw keuken nog niet zo lang. Of u wilt er niet teveel geld aan spenderen. Keukenrenovatie behoort dan tot de mogelijkheden.

Hebt u al een moderne keuken? Kijk eens kritisch naar uw handgrepen, wellicht kunt u op een eenvoudige manier uw keuken een andere uitstraling geven. Bijvoorbeeld met een van onze industriële handgrepen.
Uw keuken geeft u ook al een andere uitstraling met een nieuwe kleur. Gelakte fronten kunt u bijvoorbeeld in grijs laten spuiten.

Ook houten keukenfronten zijn te verven of te lakken en kunststof kan worden overgespoten. In het geval dat lakken in grijs, spuiten in grijs of verven in grijs niet mogelijk is, zou u altijd nieuwe frontdeuren kunnen overwegen wanneer u uw keuken in grijs wilt veranderen. U kunt ook uw fronten laten vervangen door houten fronten in industriële tinten zoals grijs en antraciet, of door fronten in metaaltinten.

Echt industrieel maakt u uw keuken met een betonnen aanrechtblad. Onze collectie biedt diverse betontinten en dessins. Elke keukenrenovatie voeren we uit met onze eigen monteurs. Zij doen dit met veel enthousiasme!

Bekijk andere keukenstijlen
Industriële houten hoekkeuken, compleet met wandrekken, betonlook werkblad en donkere bovenkasten