Menu

Ontstaan DB KeukenGroep

In 1991 begint keukenmonteur Arjan van Dijke vanuit het Zeeuwse Sint-Annaland met de verkoop van keukens aan huis. Zijn vrouw Dineke van Dijke-Bleijenberg verzorgt de afspraken en de administratie.

Vanuit zijn ervaring als monteur weet hij als geen ander dat een probleemloze montage begint bij de verkoop. Zijn mentaliteit daarbij is: Afspraak is Afspraak! Deze benadering blijkt succesvol: Ardi groeit door mond-tot-mond reclame en verwerft grote regionale bekendheid.

Om ook complete keukenopstellingen te kunnen tonen, wordt in 1995 de showroom in Sint-Annaland geopend. Inmiddels zijn ook de eerste personeelsleden in dienst: Gerhard Bleijenberg wordt opgeleid tot keukenmonteur en Karel van Dijke tot keukenverkoper.

Ontstaan DB Keukens

Groei van Ardi en Arma

Om meer landelijke dekking te krijgen, wordt in 1996 Arma Keukens in Nunspeet geopend. Aart de Bruin regelt de verkoop. Zijn vrouw Marja de Bruin-Bleijenberg voert de administratie en Gerhard Bleijenberg neemt de montage voor zijn rekening. Ome Brand verzorgt het transport! Het jonge Arma-team heeft service hoog in het vaandel. In korte tijd verkrijgt Arma Keukens een stevige reputatie in Gelderland.

Ardi en Arma gaan verder als DB KeukenGroep. De kracht van de DB-mentaliteit 'Afspraak is Afspraak’, én het inkoopvoordeel bewijzen zich. Beide bedrijven groeien uit tot volwassen bedrijven met een goede reputatie rondom het ’traject na handtekening’.

Ontstaan DB Keukens
Ontstaan DB Keukens
Ontstaan DB Keukens

Duurzaam beleid

De volgende jaren groeit DB KeukenGroep stapsgewijs maar onmiskenbaar tot een KeukenGroep van formaat met meerdere identieke vestigingen.

Ondertussen leggen Arjan van Dijke en Aart de Bruin, die inmiddels ook mede-eigenaar van DB KeukenGroep is, zich toe op een degelijk en eenduidig DB-groepsbeleid.

Wanneer drs. Willem van Lit in 2007 als controller toetreedt tot de directie, ontstaat er een evenwichtiger directieteam dat de professionaliteit van de organisatie naar een nog hoger niveau weet te tillen.

Van links naar rechts: W. van Lit (financieel directeur), A.J. van Dijke (algemeen directeur) en A. de Bruin (operationeel directeur).

Directie DB KeukenGroep

Heden

In 2016 vierde DB KeukenGroep haar 25-jarig bestaan. Na een kwart eeuw bestaat DB KeukenGroep uit 6 vestigingen van waaruit ruim 200 medewerk(st)ers dagelijks met veel enthousiasme hun klanten maximaal ontzorgen. De visie en mentaliteit waar Arjan van Dijke het bedrijf 25 jaar geleden mee begon, is nog altijd de rode draad:

  • Een probleemloze montage begint bij de verkoop
  • Afspraak is Afspraak

Binnen de groep heerst vanouds een warm familiegevoel van mensen die elkaar begrijpen en vertrouwen. De 25 jaar ervaring in het van A tot Z realiseren van keukens en badkamers geeft DB een grote voorsprong. De beste ambassadeurs daarvan zijn de vele enthousiaste klanten.

Bekijk onze bedrijfsfilm!

Bedrijfsfilm DB KeukenGroep

Onze pluspunten en unieke kenmerken

Als DB KeukenGroep hebben wij een zevental Pluspunten geformuleerd en deze Pluspunten zijn de basis van de hoe klanttevredenheid die ons toegekend wordt. Naast deze zeven pluspunten hebben wij drie kenmerken waar onze klanten altijd van profiteren.

Ons kenmerk: volumevoordeel

Dankzij de omvang van DB KeukenGroep kunnen er op inkoopgebied grote voordelen behaald worden. Dat vertaalt zich in scherpe netto verkoopprijzen. Geen ondoorzichtige kortingen, maar direct de scherpste netto prijs! De klant koopt in eigen regio en heeft het prijsvoordeel van landelijke inkoopkanalen. De DB klanten zien betrouwbaarheid, service en netto-prijs als de kracht van DB KeukenGroep. Zij weten zich hierbij gesteund door diverse keurmerken en certificaten die aantonen dat DB KeukenGroep al jaren een financieel gezond en betrouwbaar bedrijf is.

Wij zijn pas tevreden wanneer u enthousiast bent.

Uw keuken kopen in vertrouwen

Ons kenmerk: eerlijk zakendoen

Onze visie: "In een wereld waar steeds hogere eisen gesteld worden aan het wonen, wil DB KeukenGroep een unieke speler zijn. DB KeukenGroep wil herkend worden als een solide organisatie die op een dynamische wijze streeft naar de hoogste waardering van klanten en medewerkers."

Onze visie geeft u als klant een totaal ander eindresultaat dan de veel gebezigde doelstelling om zoveel mogelijk keukens en badkamers te verkopen met zo min mogelijk kosten. Geen ondoorzichtige zaken, maar uiterst transparant geven wij aan wat wij doen en vervolgens doen we wat we zeggen. Dit is hét speerpunt van ons bedrijf. En op deze en onze andere pluspunten kunt u ons op aanspreken.

Keukens met transparante nettoprijzen

Ons kenmerk: eigen montage

Wij onderscheiden ons met name in het traject ná de handtekening. Met onze eigen betrokken montageteams kunnen wij, met tastbare resultaten uit het verleden, een probleemloze en unieke montage garanderen. Overleg tussen onze medewerkers en u tijdens de montage voorkomt dat zaken anders gaan dan u zou willen. Onze monteurs zijn immers graag bij tevreden klanten aan het werk! Zo kunnen wij een unieke montage garanderen.
Doordat wij eigen monteurs in dienst hebben, weet u zeker dat uw keuken en badkamer op de juiste manier gemonteerd worden. En.. u heeft één aanspreekpunt! Onze montageteams spannen zich dagelijks tot het uiterste in om het u als klant helemaal naar wens te maken. De hoge cijfers die klanten ons toekennen laten zien dat dit gewaardeerd wordt. Zeker op het gebied van montage.

Montage van keukens en badkamers door eigen monteurs