• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Rustieke keuken, hoe creëer je de meeste sfeer?

Een sfeervolle landelijke keuken hoeft niet altijd vrouwelijk te zijn, een stoere keuken niet altijd mannelijk. DB Keukens weet een stoere en landelijke sfeer te combineren in rustieke keukens met natuurlijke materialen, robuust en warm ogend en aansprekend voor iedereen.

Tel je alle pluspunten van netto lage prijzen, uitstekende service en perfecte montage bij elkaar op, dan maak je bij DB Keukens de voordeligste keus!

Bezoek gerust onze landelijke showrooms voor een compleet overzicht van keukenstijlen. De rustieke keuken past zeker weten in elke woning, van modern, landelijk tot klassiek.

Trends in keukens met rustieke sfeer

Spreekt de rustieke sfeer je aan? Pak dan gelijk de trends in rustieke keukens mee. De komende jaren zien we marmerlook opkomen in rustieke keukens.

Werkbladen met sterk geaderdere patronen van wit met zwart, maar ook zwart met wit, stoer gecombineerd met sfeervolle houten kastdeuren.

In hout zien we niet alleen grove noesten, maar ook hout met fijne nerftekeningen. Ook grovere steensoorten zoals leisteen worden meer toegepast in de rustieke keuken. Wil je een eigentijdse rustieke keuken? Dan weet je waar je accenten kunt leggen.

Eilandkeuken met kastenwand, spoelbak met kraan
Kleine rechte keuken, keramiek aanrechtblad

Keuken rustiek in welke kleuren?

Welke kleuren vind je in de rustieke keuken? Neutrale tinten zijn populair waaronder grijs, taupe, zwart of naturel. In interieurs wordt veel gewerkt met zandkleur en een combinatie van grijs en beige, ook wel greige genoemd.

Greige laten we terugkomen in onze collectie rustieke keukens maar ook in monochrome keukens. Denk aan greige keukendeuren, maar je kunt ook tegelen in deze kleur, een achterwand kiezen in neutrale tinten of een bijpassend werkblad zoeken.

Maak als laatste je rustieke keuken af met accessoires in deze tinten en jouw keuken vormt een schitterend, warm geheel.

In interieurs worden de komende tijd ook veel warme kleuren verwacht. Zoals bruin, terra, brique, en spiced honey, aangevuld met diepere tinten zoals donkerblauw, bordeaux en (mos)groen.

Gebruik in je rustieke keuken dan ook deze trendy kleuren zoals moskleurig of roodbruin. Onze adviseurs geven je graag ideeën over kleur in je keuken.

Dit zeggen onze klanten:

Op zoek naar een concept van totale ontzorging

Tim en Alberdien van der Roest uit Genemuiden

Lees klantervaring

Ontdek de liefde voor Scandinavië in deze keuken

Monique en Edwin Heeremans uit Hengelo

Lees klantervaring

Grotere keuken zonder uitbouwen. Meer doen, meer opbergen!

Wim Markvoort en Anja Dannenberg uit Rijssen

Lees klantervaring

Rustieke eiken keuken

Hout, en dan vooral eikenhout, hoort toch wel echt bij de rustieke keuken. Eiken kastdeuren in veel kleuren en afwerkingen vind je in onze keukens volop.

Met name binnen Old Wood is veel keus in doorleefd rustiek eiken keukens. Stoer met grove noesten en zaagslag mag, hoewel hout met een verfijnd nerfpatroon ook gewild is.

Hoekkeuken
Mat zwarte keuken Utrecht, Quooker en matzwarte spoelbak

Trends in accessoires voor rustieke keuken

In rustieke keukens zijn de handgrepen, kranen, verlichting en spoelbak niet langer meer uitsluitend van traditioneel rvs. Steeds meer zie je zwart staal of kunststof in de keuken.

Zwart stalen greepjes, zwarte kranen, zwarte verlichting en jazeker, ook de zwarte gootsteen. Zwart en marmer vormen samen een chique keuken.

Industriële houten keuken met gaskookplaat van NEFF

Landelijke rustieke keukens

Wonen landelijke stijl verschuift naar minimalisme, met behoud van natuurlijke materialen uiteraard. Je ziet het in banken en fauteuils, die vroeger groots en groter mochten zijn. Nu zijn landelijke meubelen soms ook slank vorm gegeven.

Banken die hoger staan op stalen pootjes, een mix van landelijke wonen en modern design. Dat is niet zo vreemd, want ook wonen landelijke stijl wordt beïnvloed door Italiaanse woonsferen.

Ditzelfde effect zien we terug in keukens. Ook binnen landelijke keukens is een verschuiving zichtbaar naar minimalisme en design. In keukens zie je het aan het gebruik van zwart staal. Zwarte greepjes, zwarte greeplijsten greeploze keuken en zwart stalen omlijstingen.

En moderne verlichting met zwart. Minimalistisch, maar nog steeds wel die landelijke look met authentieke materialen. Dus strakke keukens gecombineerd met natuurlijke, grove elementen.

Hou je wel van strak maar liever modern dan natuurlijk? Mogen we je dan onze design keukens laten zien?

Moderne keuken met eiland, inclusief kastenwand en bar
Goedkope landelijke hoekkeuken met bovenkasten en tegel achterwand

Rustieke vloertegels

Vergeet niet je vloer af te stemmen op je rustieke keuken. In onze collectie vind je vele soorten vloertegels in landelijk en stoere stijl. Natuursteen en hout zijn schitterend in rustieke keukens.

Praktisch gemak biedt onze grote collectie met keramische tegels, beschikbaar in sfeervolle decors en uitstralingen. Zoals vloertegels die niet glad zijn afgewerkt, maar hun eigen verhaal vertellen. Stoer en sfeervol in de rustieke keuken.

Voor keuken tegels kun je terecht bij onze vestiging Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet.

De beste rustieke keuken

Wat is een beste rustieke keuken, zou je je kunnen afvragen. Volgens ons is dat een optelsom van voordelen: scherpe nettoprijzen (geen vage kortingen!), eigen montage (met 10 jaar garantie) en excellente service (ook jaren na de aankoop).

Ontdek onze unieke werkwijze zelf in één van onze 7 showroom. En ervaar waarom ruim 2100 klanten ons gemiddeld een 9,7 geven op het onafhankelijke platform Qasa.nl.

Greeploze-hoekkeuken

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen