• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Chique keuken, wat is de trend?

Wie van chique houdt, kiest z’n keuken met zorg. Over zowel afwerking, kleuren, materiaalgebruik en apparatuur wordt stevig nagedacht. Hoe ziet de chique keuken anno 2021 eruit?

DB Keukens volgt de woontrends op de voet en vertaalt dit in doordachte keukenontwerpen. De chique keukenstijl vindt u in al onze keukenmerken terug. Van DBselect tot en met de maatwerkkeukens van het merk Residentic, en altijd voor de scherpste prijs!

Hoogglans, de chique keuken ten top!

Een glanzende, strak gelakte keuken is de chique keuken bij uitstek. De kleurmogelijkheden van gelakte keukens zijn ontelbaar. Onze lakfronten zijn er in alle RAL, NCS en Sikkens kleuren.

Fabrikanten breiden hun kleurenpalet steeds verder uit en passen dit aan op het modebeeld. Zo vindt u in onze collectie ook chique kleuren in metallic zoals champagnegoud, diamantwit en petrolgroen.

Design eilandkeuken met kastenwand
Zwarte eilandkeuken met kastenwand greeploos

Matte chique keuken

Als tegenhanger van de hoogglans keuken, zorgt ook een extreem matte afwerking voor een fraaie elegante keuken. Een matzwart kookeiland met een matzwarte apparatuurwand oogt spannend en luxe, en zal in combinatie met de juiste verlichting een schitterende verrijking van uw chique interieur zijn!

Ook combinaties met matlak kunnen op een stijlvolle manier ontworpen worden. Onze ontwerpers van keukens denken aan matlak gecombineerd met roestvrij staal en gepolijst natuursteen bijvoorbeeld. Keuken inspiratie opdoen? Bezoek onze showrooms voor uw persoonlijke chique keuken.

Diepe, donkere kleuren in een chique keuken

Zien we tegenwoordig veel lichte interieurs, de modern chique keuken mag donker zijn! Van donkere actuele kleuren zoals aubergine tot en met diepzwart, ze zorgen voor een moderne, chique sfeer. Wie deze tinten kiest moet wel nadenken over genoeg invallend licht.

Intense tinten zoals groen, blauw en bruin vormen de perfecte combinatie met goud, koper en messing. Daar komt de city chique keuken in beeld met haar neutrale kleuren in luxe, hoogwaardige afwerkingen.

Donkere kleuren zoals zwart en donkergrijs gecombineerd met marmer, staal en beton creëren de typische city chique keuken. Gouden details maken deze hoogwaardige keukens helemaal af.

Donkere keuken met marmer werkblad en achterwand
Moderne keuken met kookeiland

Minimalistisch materiaalgebruik

In een chique keuken mag een dun aanrechtblad zeker niet ontbreken. Er zijn al materiaalsoorten die toegepast worden vanaf één cm dikte! U zult zien hoe chique en elegant dit toont in een strakke keuken.

De sobere eenvoud in materiaalgebruik wordt toegepast vanuit het idee van blijvende schoonheid. De witte acrylkeuken met het witte corian werkblad is hier een sprekend voorbeeld van. Evenals de chique keuken waarin kostbare, eeuwenoude materialen zoals een marmer werkblad wordt gebruikt.

Nieuwste keukenapparatuur

De basis van chique keukens is keukenapparatuur die de gebruiker alle luxe en gemak verschaffen. Denk aan warmhoudlades, stoomovens, Quookers, koffieautomaten en werkbladafzuiging.

Het ontwerp van de chique keuken is minimalistisch en kenmerkt zich door strakke lijnen waar apparaten zich naadloos invoegen of zelfs volledig laten wegwerken. De liefhebber van de moderne keuken kijkt hier met genoegen naar.

Houten keuken met eiland
Design keuken met eiland

De beste chique keukens

Een keuken koopt u niet zomaar en niet bij een willekeurige keukenzaak. U verwacht naast kwaliteit en design, ook uiterste klantgerichtheid en hoge betrouwbaarheid. Ook jaren na de aankoop.

Kies daarom voor DB Keukens als de betrouwbare keukenspecialist. Wij hebben service tijdens, maar vooral ook na de verkoop, hoog in het vaandel staan. Onze klanten waarderen de unieke werkwijze en uiterste klantgerichtheid van DB Keukens. Honderden klanten geven ons niet voor niets gemiddeld een 9,7 op de onafhankelijke reviewsite Qasa.nl!

Bezoek onze showroom voor vrijblijvend advies en inspiratie.

Onze klanten vertellen

SieMatic: Een keukenliefde voor 40 jaar!

Rob en Elise de Jager uit Almere

Lees klantervaring

Gezellig genieten met een slimme Siematic keuken

Clemens en Petra Cramer

Lees klantervaring

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen