Fantastische amuse uit de combi-stoomoven
De combi-stoomoven leent zich uitstekend om complete maaltijden in te bereiden. Nu als 1-apparaat-gerecht een geitenkaas-amuse uit de combi-stoomoven. Snel, gemakkelijk en verrukkelijk.
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Stoomoventijd:
5 minuten
Ingrediënten:
Stokbrood
Geitenkaas
Rauwe ham
Balsamicodressing
Basilicum
Zongedroogd tomaatje
Bereidingswijze
- Neem een stokbroodje en doe het met een plakje geitenkaas en rauwe ham in de combi-stoomoven.
- Zet 'm op 180 graden en stomen functie 3 gedurende vijf minuten. De kaas wordt dan heerlijk zacht.
- Doe er daarna wat balsamicodressing, basilicum en een zongedroogd tomaatje op. Eenvoudig, heerlijk en oogverblindend als amuse voor op tafel.
Eet smakelijk!
Zalm uit de combi-stoomoven
Na de amuse uit de stoomoven, gaan we nu een stapje verder: een compleet gerecht uit slechts 1 apparaat: Ontdek de smaak van een heerlijk zalmgerecht met rijst en spinazie uit de combi-stoomoven. Snel, makkelijk en verrukkelijk.
Voorbereidingstijd:
30 minuten (rijst koken)
Stoomoventijd:
10 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen):
4 stukjes zalm van 125 gram per stuk
Spinazie 1200 gram (vers gewassen)
Bosje lente-uitjes
1 pak rijst
Sojasaus
Sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Doe de rijst met water in de stoomoven met een stoomtijd van 25 minuten op 100°.
- Breng de zalm op smaak met peper en zout of cajunkruiden.
- Schuif de zalm in de combi-stoomoven en stel de temperatuur in op 100°.
- Schuif na 3 minuten de spinazie erbij. Laat de temperatuur ingesteld staan op 100°.
- Als het gerecht klaar is, de sojasaus met een kwast over de zalm beitsen. De sesamzaadjes kort roosteren, de lente-uitjes snijden en op het laatst over de zalm en spinazie strooien.
Eet smakelijk!
Tip: strooi over de verse spinazie fijngehakte knoflook.
Appeltaart uit de wok
Met één apparaat kun je al de verrukkelijkste recepten maken. Ontdek de smaak van het gewokte appeltaartje uit alleen de wok. Makkelijk, snel en het kan niet mislukken!
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Woktijd:
3 minuten
Ingrediënten:
4 bladerdeeg bakjes (van de supermarkt)
4 harde appels (bijv. Granny Smith)
2 el gembersiroop
1 el kaneel (naar smaak)
4 el suiker
2 el rozijnen
Bereidingswijze:
Snijd de appels in kleine stukjes, met schil. Doe wat boter of olie in de wok. Voeg vervolgens de appels toe. Even drie minuten wokken. De rozijntjes erbij. dan suiker en kaneel erbij. Afblussen met de gembersiroop. Dan is het klaar.
Tip: Eventueel kun je onder in het bakje wat banketbakkersroom doen en afgarneren met verse slagroom.