“Natuurlijke, bruinachtige tinten domineren mijn interieur. Ik heb klassieke bruine meubels, er staat een eikenhouten tafel, een antieke Franse kast en een antieke Duitse kast met vijf soorten hout. Het moderne bankstel is neutraal bruin,” vertelt Ria Milhous-Willemse uit Goes. “Bij mijn klassiek-moderne stijl wilde ik een mooie keuken. Samen met de verkoper van Pelma Keukens kwam ik op een tint die van het wit afgaat en neigt naar mijn kleurenpalet: ivoor, dat staat er heel mooi bij.”

Tijdloze hoekkeuken

De oplevering van de nieuwe woning zou nog een jaar duren, maar voor Pelma Keukens was dat geen probleem. “De aannemer had een stelpost voor de keuken opgenomen. Die keuken zou dan bij Pelma Keukens betrokken moeten worden.

Deze keukenspecialist kende ik verder niet maar ik dacht, ik loop er eens binnen om te kijken of deze stelpost een beetje klopt. Ik wist al wel wat ik wilde.”

Tijdloze hoekkeuken, klant

“Ik voel me erg goed behandeld bij Pelma Keukens. Het is allemaal zo soepel en vlot gegaan.”

“Nou, we raakten aan de praat en dat ging allemaal heel leuk. Op een gegeven moment vroeg de verkoper: “Ria, zullen we de tekening verder uitwerken?

Toen kwam ik honderdvijftig euro uit boven wat ik in gedachten had. Dat was helemaal fijn en ik heb meteen de keuken besteld.”

Nu de keuken perfect is afgeleverd, heeft Ria er dagelijks veel plezier van. “Ik voel me erg goed behandeld bij Pelma Keukens. Het is allemaal zo soepel en vlot gegaan. Ik zal deze Zeeuwse keukenzaak iedereen aanraden.”

Tijdloze hoekkeuken, bovenkastjes

Mooi werk

Vanuit de woonkamer heeft Ria zicht op de keuken, die in een aparte ruimte staat. “Ik vind de uitstraling van mijn keuken echt bijzonder. Ik krijg regelmatig complimenten.”

Ria koos bij de ivoorwitte fronten een zwart granieten aanrechtblad. Ze vindt deze steensoort mooi en met graniet heeft ze goede ervaringen.

Tijdloze hoekkeuken, snijplank

In haar vorige keuken vertoonde haar werkblad na 29 jaar nog geen slijtage. Ook vindt ze dat graniet goed gereinigd kan worden, dus de keus voor graniet was niet moeilijk.

Handig is ook de waterkering. “Nieuwe kleding gaat bij mij altijd eerst door een wasje in de gootsteen. Wanneer je daarbij morst, ben je zelf nat. Daarom vind ik zo’n randje erg praktisch.”

Tijdloze hoekkeuken, kastenwand

Makkelijk opbergen

“De bergruimte in mijn nieuwe keuken is ik ook ideaal. Tegen de blinde muur zijn drie bovenkasten bevestigd. Dan zijn er nog een twee grote ladekasten die allerlei soorten keukenattributen aan het oog onttrekken.”

Bewust wilde Ria geen carrousselkast meer, maar een hoekkast met planken. “In mijn vorige keuken had ik zo’n draaiende kast wel.”

“Maar elke keer kieperde de hagelslag om. En dan moest ik die planken verwijderen om alles goed schoon te kunnen maken. Nee, daar ben ik klaar mee. Doe mij maar legplanken”

Tijdloze hoekkeuken, Pelgrim afzuiger

“Ik wilde geen carrousselkast meer. Doe mij maar legplanken.”

“In de hoekkast met planken leg ik dingen die ik nauwelijks gebruik zoals een gourmetstel, een broodrooster en een keukenweegschaal. Mijn keuken heeft bergruimte genoeg om de spullen die ik wel vaak benut, handig op te bergen.”

Zo zijn de halfhoge middenlades ideaal voor voorraadbussen met macaroni-elleboogjes, vermicelli, spaghetti, kruidenierswaren, broodbeleg en kruiden. De lade is precies hoog genoeg om deze kookvoorraad kwijt te kunnen zonder dat er veel loze ruimte is. 

Overigens is nog niet alle ruimte ingenomen in de keuken, maar dat vindt Ria niet erg.

Tijdloze hoekkeuken
Tijdloze hoekkeuken, Pelgrim oven
Tijdloze hoekkeuken, inductiekookplaat

Tweede gootsteen

Onder het keukenraam is een grote spoelbak met twee afvoerpunten geplaatst. Wanneer je bij deze gootsteen staat, kijk je uit over de bietenvelden tot Kloetinge en Kapelle. Dat geeft in deze keuken een extra ruimtelijke beleving.

 

Ria vindt de tweede, kleinere spoelbak heel handig. Ze gebruikt hem als ze in de grote gootsteen vaat heeft staan of als ze tegelijkertijd met haar schoonmaakhulp in de keuken werkt.

“Wanneer ik bezig ben bij de kraan, en zij wil haar emmer vuil water leeggooien, dan lopen we elkaar niet in de weg. Kortom, een fijne, handige keuken waar met heel veel plezier in gewerkt en gekookt wordt.”

Tijdloze hoekkeuken, anderhalve spoelbak
Tijdloze hoekkeuken, klant

Op onze website kunt u meer lezen over Pelma Keukens, of andere klantervaringen bekijken.