Kies de keukenkleur die u wenst

Bij het samenstellen van uw keuken maakt u veel keuzes. Zo kiest u de prijs van uw keuken, de opstellen en de stijl, uiteraard passend bij uw wensen en levensstijl. Ook de kleur van de keuken speelt een rol in het samenstellen van uw droomkeuken. Gaat u voor de populaire kleur wit of de trendy kleur zwart? Misschien passen groene of blauwe kleuren wel goed bij uw interieur.  

De keuze is groot, zeker bij ons merk Residentic. Daar kunt u iedere kleur keuken kiezen die u wilt, iedere RAL kleur is mogelijk. Maar ook onze andere keukenmerken bieden u veel keus. Welke kleur keuken u kiest is aan u, wij adviseren slechts.

Modern keukeneiland in diverse kleuren

De populaire witte keuken

Al jaren is wit de meest populaire kleur waarin keukens worden besteld. Maar over welke kleur wit hebben we het dan? Ijswit, magnolia wit of crèmewit? U ziet het, ook wit is wit niet. Afhankelijk van de stijl kunt u kiezen voor de verschillende tinten wit. Vooral in moderne en tijdloze keukens wordt de keuken kleur wit veel gebruikt.

In keukens van landelijke stijl wordt wit vaak gecombineerd met andere kleuren, om zo warme combinaties te vormen. Een goede tip is om een witte keuken te vormen uit verschillende soorten texturen zoals hoogglans kasten en matte muren. Hierdoor ontstaat er een harmonieus geheel dat niet snel verveelt.

Lees meer over witte keukens
Witte landelijke keuken met fornuis

Een zwarte keuken is helemaal hip

De trend naar de zwarte keuken kleur is onmiskenbaar. Steeds meer keukenruimtes worden gevuld met een donkere keuken. Vaak een hoogglans zwarte keuken of een mat zwarte keuken. Welke tint zwart u ook kiest, een opvallende keuken is het sowieso. Met een zwarte keuken kunt u heel goed de stijl van uw keuken benadrukken.

Zo past een hoogglans zwarte keuken goed bij een modern interieur, en zien we een keuken in mat zwart vaker terug in een interieur met design elementen. Ook in apparatuur is de kleur zwart steeds beter zichtbaar, zodat keuken en apparatuur een mooie combinatie vormen.

Lees meer over zwarte keukens
Zwarte greeploze keuken

Grijze keukens zijn niet saai

Vaak wordt van de kleur grijs gedacht dat deze saai en niet uitgesproken is. Bij keukens hoeft dit echter zeker niet het geval te zijn. Door te kiezen voor een juiste combinatie van kleuren en materialen kunnen grijze keukens elegant en sfeervol zijn.

Zachtgrijs voegt zich eigenlijk naadloos naar elke tint en is daarbij een makkelijke kleur om de perfecte entourage voor een schitterende keuken te vormen. Zo kunt u denken aan grijze houten keukens, met massief houten fronten. Natuurlijk, decoratief en ongekend sfeervol!

Lees meer over grijze keukens
Grijs kookeiland met fornuis in modern landelijke stijl

Rustige blauwe keukens

De kleur blauw wordt nog altijd geassocieerd met vrede, waardoor blauwe keukens vaak een rustige uitstraling hebben. Zeker in combinatie met houten fronten is een blauwe keuken bijzonder stijlvol. Echter, u hoeft niet bang te zijn dat de keuken kleur blauw enkel geschikt is voor landelijke of klassieke keukens, zeker in een hoogglans uitvoering is een blauwe keuken bijzonder sprekend.

Wanneer u de kleur blauw combineert met wit ontstaat er een keuken die opvalt, maar niet schreeuwend is. Zo is de keuze in de kleur blauw groter dan dat u misschien op eerste oogopslag denkt.

Lees meer over blauwe keukens
Landelijke keuken in de kleur blauw, met zwart fornuis en witte spoelbak

Val op met rode keukens

Je kunt er niet onderuit: een rode keuken valt in ieder interieur op. Kiezen voor een rode keuken is dan ook een gewaagde combinatie, maar dit maakt niet dat de kleur rood enkel geschikt is voor uitzonderingen en dat u deze kleur maar snel moet vergeten.

Met de kleur rood valt veel te combineren en wanneer deze combinatie goed past heeft u een keuken waarover u zeker complimenten zult ontvangen. Denkt u bijvoorbeeld aan een rode keuken met zwart apparatuur en een zwart aanrechtblad en de sfeer is gemaakt. 

Lees meer over rode keukens
Rode keuken

Iedere keuken kleur mogelijk met Residentic

Misschien wilt u wel een andere kleur dan wit, zwart, rood, grijs of blauw. Welke kleur u ook kiest, u kunt altijd terecht bij ons merk Residentic. Hiermee kiest u niet enkel voor een maatwerkkeuken, maar ook is hierbij iedere kleur mogelijk. Meer dan 1000 RAL kleuren en meer dan 200 Sikkens kleuren behoort tot de mogelijkheden.

Bezoek onze showroom voor een vrijblijvend gesprek met onze ervaren adviseurs. Zij kunnen u uitgebreid vertellen over de mogelijkheden die er zijn. Welkom.

Lees meer over keukens
Landelijke maatwerk keuken