Marmerlook in keuken, bijzonder chique

De echte chique ontstaat toch wel met marmer in de keuken. Dit eeuwenoude, glanzende materiaal heeft de allure van historische pracht en praal zoals je dat tegenkomt in kastelen en kathedralen met hun grote pleinen en adembenemende plafonds.

Goed nieuws: want marmer kan ook in de keuken. Marmer geeft de keuken kracht en elegantie. Wij bieden u volop keuken inspiratie!

Bekijk alle keukens
Hoekkeuken met marmerlook werkblad

Veel variatie in marmer werkblad

Marmer is een bijzonder natuursteensoort met een chique uitstraling. Bekende varianten zijn de sterk geaderde, witte marmer soorten.

Er zijn ook marmer uitvoeringen in andere kleuren zoals blauw, groen, roze, rood, geel, beige, zwart en grijs marmer. Wit, beige en zwart zijn de meest voorkomende marmer soorten.

Ook de adering, kleurschakeringen en dieptes van marmer zijn verschillend. Als je niet van wilde of grootse patronen houdt, kun je kiezen uit marmersoorten met een lichte adering. Met de afwerking kan gevarieerd worden. Van hoogglans/gepolijst tot mat/gezoet.

Grijs keramiek aanrechtblad in marmerlook

Marmer in de keuken

Werd marmer voorheen veelal als aanrechtblad toegepast, in de veelheid aan keuken ideeën zien we ook andere marmer toepassingen opdoemen. Zo wordt marmer gecombineerd in keukens met kookeiland.

In gekleurde keukens zoals zwarte keukens of witte keukens is een marmer achterwand boven het aanrecht een optie. De sprekende tekening van dit materiaalsoort geeft een geweldig levendig accent en vormt een schitterend contrast met het rustige zwart of wit.

Ook in monochrome keukens biedt marmer een nieuwe dimensie! Extra trendy is het, om marmer te combineren met koperen accessoires zoals lampen, die een warme gloed geven aan deze chique keuken. Mooi ook in luxe keukens!

Het keramiek aanrechtblad heeft een marmerlook, wat doorloopt in de achterwand
Luxe keuken met marmerlook werkblad

Marmerlook keukens, marmerlook achterwand keuken, marmerlook tegels keuken

Aan marmer hangt wel een prijskaartje. Dat is niet zo verwonderlijk, want dit exclusieve materiaal is maar op enkele plaatsen in de wereld te verkrijgen wat het alleen al tot een bijzonderheid maakt.

Bovendien vormt marmer zich in jaren, in tegenstelling tot aanrechtbladen die industrieel vervaardigd worden en een snel productieproces kennen. Gelukkig zijn hier mooie alternatieven voor.

Marmerlook werkblad met spoelbak en zwarte keukenkraan

Zo kunt u kiezen uit achterwanden in marmerlook of marmerlook tegels, of marmerlook keukenbladen. In kunststof is veel keus, maar ook in composiet en het keramiek marmer keukenblad. Maak snel kennis met onze uitgebreide collectie werkbladen!

In onze landelijke showrooms staan onze verkoopadviseurs klaar met persoonlijk advies en informatie over ons netto prijs beleid en onze andere pluspunten. Voor deskundig advies, een transparante offerte en de beste service bezoekt u één van onze showrooms. Welkom.

Lees meer over keukens
Grijze aanrechtblad in marmerlook
Witte keuken met marmerlook werkblad, inductiekookplaat

Bij ons kiest u voor:

  • Hoogste tevredenheid: 2154 klanten geven ons gemiddeld een 9,7 Qasa.nl
  • Deskundige montage door eigen mensen
  • Moderne showrooms met grote collectie keukens
  • Transparante offertes met nettoprijzen
Button Doen zoals Beloofd
Zwart aanrechtblad in marmerlook