• 9,7 uit 2164 klantreviews
  • 10 jaar garantie op onze montage
  • Transparante offertes met nettoprijzen

Menu

Maak een afspraak

Keukeneiland, wonen in je keuken

Een keuken waar u niet alleen kookt, maar waar u ook in woont? Wanneer u eenmaal met een keuken met kookeiland hebt kennis gemaakt, dan wilt u niet meer anders.

Het is praktisch, gezellig en u combineert alles in één ruimte.

Bij DB Keukens geven we een kookeiland op verschillende manieren vorm. Maar altijd zodat het past in uw situatie, woonstijl en budget. Kom keuken inspiratie opdoen!

Zwarte design keuken met eiland

Kookeiland met zitgedeelte - extra bron van gezelligheid

Een kookeiland met zitgedeelte is een mooie oplossing om gezellig met anderen bij te praten tijdens het bereiden van de maaltijd.

Met een paar barkrukken is een kookeiland met zitgedeelte zo gerealiseerd. Stijlvol is dit eveneens, want u kunt het zitgedeelte in dezelfde stijl als uw keuken laten uitvoeren.

Soms kan het ook nog ruimtebesparend zijn, want een compact zitgedeelte van een smal kookeiland neemt minder plaats in dan een complete eethoek.

Een andere manier om het sociale contact te combineren met het keukenwerk, is een keukeneiland met tafel. Hoe groter de afmeting van het eiland, des te meer het de ruimte vult.

Zou u voor een tafel kiezen die minder hoog is dan het werkblad, dan breekt u de zichtlijn en ontstaat ruimtelijkheid. En u zit minder hoog dan op een barkruk, maar u hebt toch het voordeel dat u gezellig in de keuken erbij zit.

Het hoogteverschil tussen uw keukeneiland en tafel kunt u benutten voor een extra opstaande rand om rondslingerende keukenspullen aan het oog te onttrekken.

Met een tafelblad van hout in het zitgedeelte geeft u uw keuken een warm accent.

Kookeiland met zitgedeelte – extra werkplek

Praktisch is het ook om een werkplek te realiseren aan uw kookeiland. U hebt er niks meer voor nodig dan een los kookeiland met zitgedeelte, dat we extra kunnen voorzien van ingebouwde stopcontacten.

Zo hebt u een veilige plek waar uw tablet, laptop of smartphone kunnen opladen en waar u ook even uw berichten checkt.

Luxe design keuken, antraciet en hout
Moderne keuken met eiland en bar

Woonkeuken met kookeiland

Tover de keuken om tot woonkeuken met kookeiland en gegarandeerd dat u veel plezier zult beleven aan het samenzijn terwijl u ondertussen voorbereidingen voor de koffie, thee of de maaltijd treft.

U staat niet meer met uw rug naar iedereen toe als u bezig bent! Reserveer hiervoor een deel van uw keuken voor een zithoek, en bestem de rest voor de keuken met kookeiland.

Ook vult u dan mooi de ‘lege’ ruimte op in het midden van de keuken en kunt u 1 wand weer gebruiken voor andere functies.

We borrelen over van de keuken inspiratie, ook hoe u optimaal uw keukenruimte kunt benutten. Kom eens praten!

Creatieve ideeën

De keukenspecialisten van DB Keukens verstaan de kunst om een creatieve invulling te geven aan uw keukenwensen.

Denkt u bij een keukeneiland met tafel aan een tafel recht in het verlengde, wij denken soms veel verder. Door bijvoorbeeld het aanrechtblad te verlengen met een verspringend stuk werkblad, zodat dit deel verder de ruimte in komt.

Zo’n eigenwijze opstelling kan uw keuken een totaal ander aanzien geven. In elke keukenstijl zijn er veel mogelijkheden.

Van landelijke keukens, moderne keukens tot showroomkeukens, bij DB Keukens zorgen we ervoor dat koken niet langer een onderbreking is van het samenzijn maar een sfeervol en ontspannen moment van de dag.

Het fraaiste kookeiland met zitgedeelte schaft u aan bij DB Keukens.

Luxe keuken met eiland

Woonkeuken met kookeiland

Eilandkeukens zijn te leveren in een diverse reeks aan uitvoeringen. Het kookeiland is de meest voorkomende uitvoering van een eiland keuken.

Kookt u graag uitgebreid, dan biedt een keukeneiland met veel werkruimte u alle mogelijkheden. Het eiland wordt dan vooral gebruikt om eten te bereiden en beschikt hiervoor over bijna alle benodigde keukenapparatuur.

Hebt u graag veel keukenspullen binnen handbereik, dan biedt een multifunctioneel keukeneiland met kasten en laden een oplossing.

Dit type keukeneiland beschikt meestal over een groot aanrechtblad dat vaak wordt gecombineerd met een zitgedeelte.

Design eilandkeuken met kastenwand
Witte luxe keuken met eiland, greeploos

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,7
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen

Dit zeggen onze klanten:

MET VIDEO

Een warm welkom, de start van onze droomkeuken

Peter en Marie Koster uit Hoevelaken

Lees klantervaring

Onze prachtige keuken met hout en antraciet

Familie van Heukelom uit Arnhem

Lees klantervaring