Maak een afspraak

Menu

Maak een afspraak

Houten aanrechtblad

Beuken-, eiken-, mahonie-, teak- of notenhout in de moderne keuken geeft een aangenaam gevoel van warmte en rust. Natuurlijke materialen zoals houten aanrechtbladen dragen bij aan een unieke sfeer, warme uitstraling, gezelligheid en comfort.

Een houten keukenblad kan in veel stijlen keukens toegepast worden. Van klassiek tot romantisch tot landelijk tot tijdloos. Wanneer je echt gaat voor warmte en natuurlijke uitstraling, dan zul je eerder kiezen voor het houten werkblad dan een granieten aanrechtblad, ondanks dat beide natuurproducten zijn.

Een kwestie van smaak. Van alle aanrechtbladen is het houten aanrechtblad gemiddeld wel het duurst in onderhoud. Eens in de zoveel tijd moet een houten aanrechtblad geolied worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het keramiek aanrechtblad.

Houten aanrechtblad

Wat is de ideale hoogte van het houten aanrechtblad?

Bij het kopen van uw nieuwe keuken of houten aanrechtblad is het belangrijk dat het aanrechtblad op de juiste hoogte geplaatst wordt. Een te laag of te hoog aanrechtblad kan u in de loop van jaren nek- en rugklachten bezorgen.

Ook is een dieper werkblad vaak functioneler in gebruik. In onze showroom kunt u in het ErgonomieCenter eenvoudig ervaren wat voor u de ideale hoogte en diepte van het houten werkblad is. Tot op de millimeter kunnen wij een ergonomische keuken voor u samenstellen, ongeachte uw budget of keukenstijl.

Ergonomie testcentre - bepaald zelf de ideale hoogte en diepte van het aanrechtblad

Schoonmaken en onderhoud van houten aanrechtblad

Bij een houten aanrechtblad geldt dat hoe harder de houtsoort is, hoe eenvoudiger het schoonmaken en onderhoud ervan is. Het dagelijks schoonmaken kan gemakkelijk met een vochtige doek en een schoonmaaksopje.

Hiermee kunt u vlekken en etensresten eenvoudig verwijderen. Droog deze plekken wel direct na met een doek. Laat ook geen vochtige vaatdoeken of natte vaat langere tijd op het blad liggen! Het is het beste om gemorst water of andere vloeistoffen zo snel mogelijk te verwijderen, dit om te voorkomen dat er blijvende vlekken ontstaan in het houten aanrecht blad.

Als er wel blijvende vlekvorming plaatsvindt kunt u deze plekken licht opschuren met schuurpapier. Zet daarna het blad wel in de olie. Het lakken van een houten keukenblad is sowieso belangrijk en dient regelmatig te gebeuren. Bij voorkeur wordt het werkblad, afhankelijk van het gebruik, zes tot twaalf keer per jaar in de olie gezet. Dit onderhoud houten aanrechtblad is belangrijk om uitdroging tegen te gaan.

Bij goed onderhoud van houten keukenblad blijft het aanrechtblad mooi van glans en meest praktisch om mee te werken.

Nadelen van een houten aanrechtblad

  • Een houten aanrechtblad is exclusief: dat zie je terug in de prijs.
  • Er zijn snijplanken en onderzetters nodig om uw houten werkblad te beschermen tegen krassen en hitte.
  • Vergeleken met andere materiaalsoorten is het houten aanrechtblad het duurst in onderhoud. Uw houten keukenblad dient regelmatig geolied te worden. Ondanks de olie moet u waterplekken altijd direct drogen.
  • Uw houten aanrechtblad verdraagt geen geconcentreerde of schurende schoonmaakmiddelen, logen, zuren en metalen.
Houten aanrechtblad

Voordelen van een houten aanrechtblad

  • Het houten keukenblad heeft een unieke, warme, natuurlijke uitstraling.
  • Kan in vele stijlen keukens toegepast worden.
  • Door afwerking met olie is het houten aanrechtblad plaatselijk bij te werken in geval van schade.
  • Geen open naden, ook al werkt het hout.
  • Dagelijks afneembaar met vochtige doek of sopje.
  • Vlekken kunnen weggeschuurd worden.
Houten aanrechtblad