Menu

Monteur worden zonder ervaring of opleiding?

Stel, je wilt graag keuken- of sanitairmonteur worden. Maar je hebt geen relevante werkervaring of opleiding. Dan zou je kunnen denken dat je geen monteur kunt worden. Gelukkig heb je dat mis. Op het DB Vakcollege (ons eigen opleidingscentrum) kun je je om laten scholen tot keuken- of sanitairmonteur. Ook als je al keuken- of sanitairmonteur bent en je wilt doorontwikkelen in het vak kun je een opleiding volgen aan het DB Vakcollege. In kleine groepen en op een informele manier leer je in korte tijd alles over de montage van keukens of badkamers, zowel de basiskennis als de fijne kneepjes van het vak. Je leert dit samen met collega’s en onder begeleiding van een ervaren trainer. Zo word je klaargestoomd voor het vak.
Lees op deze pagina meer over onze unieke montage en het DB Vakcollege. Of meld je direct aan voor meer informatie en een kennismaking.

Onze unieke montage van keukens en badkamers

Binnen DB KeukenGroep streven we naar de hoogste waardering van onze klanten en medewerkers. Een groot deel van ons succes ligt bij onze unieke montage, welke wordt uitgevoerd door eigen monteurs in dienst van DB KeukenGroep. Een vakkundig team van medewerkers met gevoel voor de meest kleine details zorgt voor een perfecte montage van keukens en badkamers. Het werken met eigen montageteams zorgt ervoor dat wij de kwaliteit van onze montage hoog kunnen houden, om zo de hoge waardering van klanten te behouden. Dat klanten dit waarderen blijkt wel uit het feit dat wij de keukengroep in Nederland zijn met de hoogste klanttevredenheid! Een compliment voor al onze monteurs.

Montage

Uit de praktijk (Karel van den Belt, keukenmonteur)

"Bijna tien jaar werk ik met veel plezier bij Arma in Nunspeet. Ik vind het montagewerk prachtig; het is steeds weer een uitdaging om het perfect te doen. We willen gewoon bij iedere klant iets moois neerzetten. Gemiddeld ben ik zo'n twee dagen bij een klant bezig, meestal alleen. Ik begin met het controleren van de al eerder geleverde keuken, daarna pak ik uit en dan begint het stellen. Vervolgens kan de apparatuur worden geïnstalleerd en het blad worden geplaatst. Dan is het alleen nog een kwestie van afkitten, opruimen en schoonmaken, zodat de klant diezelfde avond nog een vijfgangendiner kan bereiden."

Keukenmonteur opleiding

Waarom de oprichting van DB Vakcollege?

Als DB KeukenGroep vinden wij het belangrijk dat onze monteurs hun werk met passie, enthousiasme en betrokkenheid uitvoeren. Een gedegen opleiding voor beginnende monteurs is hiervoor de basis. Ook willen wij een monteur de mogelijkheid bieden om zich verder te ontwikkelen in het montagevak. Hierdoor kan een monteur onze klanten nog beter ontzorgen.
Om te zorgen voor een gedegen opleiding en goede doorontwikkeling van onze monteurs hebben wij een eigen opleidingscentrum ontwikkeld, het DB Vakcollege. Een uniek concept waarbij zowel onervaren als ervaren monteurs de mogelijkheid hebben om nieuwe vakkennis op te doen of hun kennis op peil te houden.

Wat houdt leren aan het DB Vakcollege in?

Binnen het DB Vakcollege passen we geen standaard lesstof toe, maar kijken we naar jouw competenties en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor sluit iedere training altijd aan bij de praktijk en leer je datgene wat jij nodig hebt. Een ervaren trainer zal je hierbij begeleiden en je de fijne kneepjes van het vak leren, zodat je uiteindelijk zelfstandig op pad kunt. Natuurlijk doe je ook praktijkkennis op, bijvoorbeeld door samen met een collega-monteur keukens of badkamers te plaatsen. Door een combinatie van theorie en praktijk leiden wij onervaren monteurs op tot vakmensen die het vak verstaan en bijdragen aan onze hoge kwaliteit van montage. Ook wanneer je al ervaring hebt met de montage van keukens of badkamers en je wilt je doorontwikkelen, dan kun je uitstekend terecht bij het DB Vakcollege. Afhankelijk van je ervaring stellen wij een opleiding op maat samen, om zo het beste uit jezelf te halen.
Ervaren monteurs volgen bij ons DB Vakcollege trainingen en cursussen om zo hun kennis op peil te houden. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat zij de nieuwste technieken en producten kennen en probleemloos kunnen monteren. Om uiteindelijk onze klanten een montage en service te kunnen bieden van het hoogste niveau. ‘Samen groeien naar 'n 9+’ noemen we dat bij DB KeukenGroep.

DB Vakcollege - het opleidingscentrum voor keukenmonteurs
DB Vakcollege - het opleidingscentrum voor de keukenmonteur en sanitairmonteur

Ja, ik wil meer informatie!

Als jij technisch inzicht hebt en gemotiveerd bent om je te laten opleiden of omscholen tot keuken- of sanitairmonteur, kun je via de onderstaande knop je gegevens achterlaten. Zo weten wij dat je interesse hebt en zullen wij je benaderen om een keer kennis te maken. Deze kennismaking vindt plaats op één van onze vestigingen, zodat je meer leert over DB KeukenGroep en wij meer over jou. Onder het genot van een bak koffie vertellen we meer over het werk als monteur, over ons DB Vakcollege en bespreken we de mogelijkheden die er voor jou zijn.

Laat hier je gegevens achter
Opleiding tot keukenmonteur in eigen opleidingscentrum

Werken bij DB KeukenGroep

Je gaat werken bij het familiebedrijf DB KeukenGroep. Al onze medewerkers dragen de DB cultuur een warm hart toe, waarvan de belangrijkste kernwaarden zijn: oprecht, betrouwbaar en gedreven. Dat zie je terug in hun werkhouding, ongeacht de functie die ze hebben. Het hechte team van DB KeukenGroep zet zich elke dag weer met plezier en passie in voor een gezamenlijk doel: het ontzorgen van klanten met een droomkeuken of -badkamer.
Wil je meer weten over DB KeukenGroep? Bekijk onze bedrijfsfilm, lees meer over onze geschiedenis of kom gerust een bakkie koffie doen bij één van onze vestigingen. Welkom!

Bedrijfsfilm DB KeukenGroep
"Elke keer als je een keuken perfect oplevert, geeft je dat weer veel voldoening."

Peter Pitlo, keukenmonteur

DB Vakcollege - training in kleine groepen met ervaren trainer
DB Vakcollege - begeleiding van ervaren trainer
Leer voor keukenmonteur in onze eigen opleidingscentrum
Montage

Meer weten over het DB Vakcollege? Of wil je kennismaken in een informeel gesprek bij één van onze vestigingen? Laat dan hier je gegevens achter.